WhiteLabs nestemäiset oluthiivat

Whitelabsin hiivat ovat helppoja käyttää ja valikoima on erittäin laaja mahdollistaen hyvin monenlaisten oluiden tekemisen. Brewcatin valikoimassa pyritään pitämään sekä toivottuja, että paljon käytettyjä kantoja. Loppupeleissä te, hyvät asiakkaamme, voitte siis edesauttaa valikoiman ylläpidossa ja sen suunnittelussa. Muutama pieni vinkki ja yleinen käytäntö on kuitenkin hyvä tietää.

Toimitukset ja säilytys

Huomioithan kiitos, että putkiloita ei voida toimittaa kirjepostina kuten kuivahiivoja. Älä siis valitse tätä toimitustapaa tilatessasi WL hiivoja. Nestehiivojen toimituksissa ja ylipäänsä säilytyksessä on tärkeää pitää hiivat koko ajan viileinä, mieluiten 1-5 asteen lämpötilassa. Tämä takaa hiivoille parhaan mahdollisen säilyvyyden.

Pakkaamme hiivat kylmägeelipussin kera, jolloin säilyvyys vuorokauden ylitse onnistuu hyvin pakkauslaatikossa eristettynä.

Hiivojen tilaus kannattaa tehdä mieluiten viikonlopun aikana, jolloin niiden pakkaaminen onnistuu parhaiten ja saamme hiivasi toimitukseen heti alkuviikosta. Hiivat postitetaan vain maanantaisin ja tiistaisin, jotta vältetään riski niiden jäämisestä kuljetusfirman varastoihin lämpenemään. Emme myy koskaan parasta ennen päiväyksen ylittäneitä hiivoja täysihintaisina.

Säilytä hiiva aina viileässä!

Hiivaus

WhiteLabsin hiivaputkilo riittää noin 19L vierteen hiivaukseen. Startterin teko ei ole välttämätön, mutta sen toki voi tehdä. Etenkin jos haluat kasvatella hiivaa isompaa erää varten. Näiden hiivojen helppoutena on suora hiivaus, joten mitään turvotteluita pusseille tms. ei tarvita. Putkilo otetaan viileästä noin 30min ennen käyttöä huoneen lämpöön, juuri ennen hiivausta putkiloa ravistellaan kunnolla jotta sisältö on tasaista hiivanestettä ja lopuksi hiiva kaadetaan suoraan (mielellään hyvin ilmastettuun) vierteeseen.

HUOM! Ravistelun jälkeen hiiva purskahtaa putkilosta melko voimallisesti, joten suorita hiivaus puhtain käsin suoraan käymisastian päällä. Kannattaa myös harkita putkilon pintapuolista desinfiointia ennen avaamista.

Kylmäpussipantti

Toimittamiemme hiivaputkiloiden kera tulee aina kylmägeelipussi. Nämä eivät ole kertakäyttöisiä, joten vastuullisina kansalaisina toivomme teidän ymmärtävän pussien kierrätyksen päälle. Hyvitämme niistä sinulle sovitulla tavalla palautettuina yhden ilmaisen valikoimasta sillä hetkellä löytyvän valinnaisen WL hiivan seuraavaan tilaukseesi.

Homma toimii näin: kerää tilaustesi yhteydessä saamasi kylmägeelipussit talteen ja palauta meille noutotoimituksen yhteydessä tai kirjepostina 10kpl keräämiäsi kylmägeelipusseja. kirjepostina tehdylle lähetykselle tulee hintaa 4,60€. Lisäämme sitten toivomasi hiivan mukaan seuraavaan tilaukseesi.